Întrebări frecvente
Ce înseamnă toaletaj canin?
Toaletajul canin se referă atât la grija igienică și curățenia unui câine, cât și la procesul prin care apariția fizică a unui câine este îmbunătățită pentru spectacole sau alte genuri de competiții.
La ce ajută toaletajul?
Toaletajul este o parte importantă a îngrijirii câinelui. Toate rasele necesită toaletaj zilnic, cât de des depinzând de rasă, vârstă, sau sănătatea câinelui. Toaletajul obișnuit ajută la asigurarea sănătății câinelui și la confortul său.
Principalele motive pentru toaletajul zilnic al câinelui includ:
-
șanse reduse a problemelor de sănătate, precum infecții ale gurii și gâtului, zgârieturi și alte probleme ale pielii
-
curățenia generală a câinelui
-
monitorizarea sănătății câinelui prin verificarea tăieturilor, umflăturilor, sau schimbărilor în comportament, toate acestea fiind indicatoare ale unor posibile boli
-
crearea unei legături mai strânse între câine și proprietar
-
reducerea infestării pielii cu paraziți externi
Azi mi-am vaccinat pentru prima dată cățelul. Când pot să-l scot afară alături de alți căței?
Imunitatea se instalează după circa 7-10 zile. Recomandarea noastră este să intre în contact cu alți căței doar la 10 zile după a doua vaccinare.
Începând cu ce vârstă pot să-mi sterilizez câinele sau pisica?
Recomandăm sterilizarea imediat după vârsta de 6 luni la femele și 6-7 luni la masculi.
Ce înseamnă sterilizare chirurgicală?
Prin sterilizare chirurgicală se îndepărtează uterul și ovarele la femele (ovariohisterectomie) și testiculele la masculi (orhidectomie).
Când pot începe dresajul cățelului?
În general dresajul elementar poate începe la vârsta de 4-6 luni (în funcție de rasă).
Ce acte am nevoie pentru a călători în străinătate cu câinele sau pisica?
În țările UE aveți nevoie de pașaportul animalului (se eliberează de către medicul veterinar) vizat de către Direcția Sanitar Veterinară Județeană.
De asemenea, trebuie să faceți dovada vaccinării antirabice și a individualizării animalului prin microcip. Vaccinările și implantarea microcipului le face tot medicul veterinar.
Există restricții suplimentare de călătorie pentru unele state din Europa: Marea Britanie, Suedia. Aceste restricții sunt afișate pe site-urile ambasadelor țărilor respective.
Pentru călătoria în țările nonUE aveți nevoie în plus de un certificat sanitar veterinar de transport internațional eliberat de Direcția Sanitar Veterinară Județeană pe baza pașaportului.